mariskiwi.reismee.nl

Dunedin,Queenstown,lake Tekapo,mount Cook

Lieve hardwerkende thuisblijvers,

Vrijdagmiddag 17 febr net in de middag aangekomen in Dunedin, het Edinburgh van NZ. Doet ook erg schots aan met de europese uitziende studentenstad met de ruige rotsachtig en winderige kust. Beetje door de stad gewandeld en alle beschilderingen in de stad bewonderd. Dit weekend doedelzakcompetitie gezellig alsof ik in Schotland ben. Weer eens wat anders. Zaterdagochtend naar de farmersmarkt bij het treinstation. Erg gezellig met wat locale muziekbandjes en heerlijke lekkernijen om te proeven van wilde gerookte zalm tot gevulde flensjes. Daarna een tripje naar het schiereiland om daar wat zeehonden en zeeleeuwen te spotten en natuurlijk wat wandelen langs de kust en door de natuur wandelen. Geluk met mijn lift, franse toerist die inmiddels een braziliaan, zwitserse en mij had opgepikt. De hele dag het hele eiland doorkruisd met de allerlei verschillende landschappen, schitterend en gezellig met elkaar. Het was een stormachtige dag wat het nog specialer maakte. Zondag de 19 de nog genoten vd optredens vd doedelzakken en toen weer terug naar Queenstown. Met Anja uit zwitserland afgesproken om de beroemde hamburger te eten. Absoluut de moeite om ruim een uur te wachten( of wat wij deden de stad rond lopen langs het mooie meer )????

Maandag naar lake Tekapo, weer zo'n adembenemende rit met het super blauwe meer van Pukaki met op de achtergrond mount Cook. Aangekomen mount John bedongen om een nog mooier uitzicht te hebben over het nog blauwere meer Tekapo. Volgende dag vroeg opgestaan om liftend naar mount Cook af te reizen. Met liftbordje en fris bekkie vol goede moed op pad. Nog geen 2 uur later stonden we voor onze Hookervalley wandeling. Georganiseerd busje doet er 1,5 uur over dus niet slecht. Na dikke 1,5 uur kwamen we bij de gletsjer uit met berg Cook in de wolken maar weer mooie mysterieuze plaatjes daardoor. Daarna nog een andere korte wandeling om vanuit een andere hoek de berg te bewonderen. Na dikke 4 uur wandelen weer lift terug geregeld en nu na 1,5 uur al terug in ons dorp Tekapo. Moe maar voldaan hete douche en bij het blauwe meer relaxen. Top dag weer. Morgen niks doen en beetje zonnen ofzo.

Liefs mariskiwi en leuk dat jullie me volgen...geniet ze mee????

Reacties

Reacties

Patricia

Het is zeker genieten!

Rene

Leuk Mariska...volg je blogs elke keer weer...leuk je te lezen...:-)

mir

Genieten bij je verhalen doe ik zeker pfff wat een reis xx

Anna

Dag Mariska, wat wandel je toch veel, Mens, ik word er al moe van als ik het lees!! Nee hoor grapje. Ik ben net, als vele Nderlanders, geveld door de griep. Wij hebben ook het zonnetje nodig. Meid, nog heel veel plezier, groetjes Anna

ruud

Ik begin steeds meer het gevoel te krijgen dat we jou daar in de toekomst op moeten gaan zoeken. Wel fijn dan hebben we er weer een slaapadresje bij. :-)

Marc

Weer een leuk verhaal en leuke belevenissen. Lekker genieten ????

Je moeder

Lekker genieten!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!